27.01.2018

Ruffe valmistautuu uusimpaan tempaukseensa ensi keväänä. Hän aikoo purjehtia ensimmäisenä Atlantin yli Itämerellä.

Tarkoituksena on purjehtia yhtäjaksoisesti 2700 meripeninkulmaa, joka vastaa Atlantin ylitystä Kanarian saarilta Karibialle. Siis virtuaalinen Atlantin ylitys, mutta kotivesillä. 
Hän purjehtii tuon matkan avomerellä yhtäjaksoisesti käymättä kertaakaan maissa, joten kyseessä on tiettävästi pisin ja samalla vaativin purjehdushanke näillä vesillä.

Ruffe on venemessuilla kertomassa erikoisesta hankkeesta keskiviikkona 14.2. klo 17.00 ja lauantaina 17.2. klo 15.00. Nähdään messuilla!

Lisätietoja hankkeesta löytyy hankkeen sivustolta: kuukausiavomerellä.fi

 

 

 

 

12.10.2017

"Tällaista kuvaa et ole ennen nähnyt Suomenlahdesta ylityksestä, koska tällaista lentoa ei ole koskaan aiemmin tehty." kirjoittaa IltaSanomat jutussaan.

Heinäkuussa saatiin onnistuneesti ja ensimmäisenä ylitettyä Suomenlahti drone-kuvauskopterilla. Vastaavaa ei ole koskaan tehty. Aikaa ylitykseen meni 3 tuntia ja 12 minuuttia. Ilmassa drone oli vajaat kaksi ja puoli tuntia. Matkaa Helsingistä Tallinnaan kertyi noin 80 kilometriä.

Alusta saakka tarkoituksena oli tuottaa kuvamateriaalista ylilentovideo, jossa olisi myös tietoa Suomenlahdesta ja sen tilasta. Tästä syystä kuvaamisesta pyritttin saamaan mahdollisimman hallittu sekä lentokorkeudeltaan tasainen. Se onnistui varsin hyvin vaikka toki kopterin suuntaa joutui vähän väliä tarkistamaan. Pilottina toimi hyvä ystäväni Esa Kekki, joka on koulutukseltaan liikennelentäjä. Esa onnistui hienosti vaativasta lentosuorituksesta. Takana hänellä oli tätä hanketta varten kymmeniä testi- ja harjoittelutunteja.

Hankkeesta uutisoi ensimmäisenä IltaSanomat jo heinäkuussa: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005294997.html

Ylilentovideo julkaistiin IltaSanomissa 12.10.2017: https://www.is.fi/matkat/art-2000005405811.html

Video löytyy myös mun YouTube-kanavalta, jossa sitä on katsottu jo noin 3.500 kertaa.

Tässä linkki mun kanavaan: https://www.youtube.com/user/RuffeVideo

 

16.08.2017

Hiiohoi Kari! Kari Nurmi eli "Ruffe" on helsinkiläinen itseoppinut purjehtija, seikkailija, kirjailija ja tuottaja. Hän toimii vapaaehtoisena veneily- ja ympäristöasioiden parissa. 

Lue lisää Ruffen vapaaehtoistyöstä: http://tarinat.hiiop100.fi/…/bl…/14bY7LM6w4mOE4kIwWUCcK.html. Hänet kuvasi Tuomo Manninen satavuotiaan Suomen kunniaksi. Tuomo kuvaa 100 suomalaista vapaaehtoista Hangosta Utsjoelle ja Enontekiöstä Ilomantsiin. Valokuvat julkaistaan Hiiop100.fi:ssä vuoden 2017 aikana.

16.07.2017

Seikkailijapurjehtija Kari ”Ruffe” Nurmi onnistui ylittämään ensimmäisenä drone-kuvauskopterilla Suomenlahden Helsingistä Tallinnaan. Kyseessä oli toinen yritys. Ensimmäinen yritys tapahtui pari päivää aikaisemmin, mutta tuolloin kova tuuli ja aallokko sekä kuvatekniset ongelmat estivät lennon. Tuolloin lento yritettiin suorittaa Tallinnasta Helsinkiin päin. Onnistunut ylityslento kesti kokonaisuudessaan 3 tuntia ja 12 minuuttia.

Ylityslento oli varsin vaativa, sillä noin 80 kilometrin matka avomerellä pomppivassa veneessä vaatii kestävyyttä, osaamista sekä akkukapasiteettia. Myös lupa-asiat vaativat paljon koordinointia eri tahojen kanssa. Ruffe oli yhteydessä mm. Trafiin, Puolustusvoimiin, Suomenlahden merivartiostoon sekä lennonjohtoon. Viron puolelle olimme yhteydessä mm. lupa-asioissa sekä teimme ilmoitukset lennonjohdolle. Lentäjänä toimi Esa Kekki, joka on ollut mukana Ruffen hankkeissa ja seikkailuissa aiemminkin.


Happy boys in Pirita! Yli puolen vuoden suunnittelu ja harjoittelu päättyi onnistuneseen ylitykseen.

Kopterina ylityksessä käytettiin DJI Phantom 4 –kopteria. Mukana oli 10 akkua, joista ylitykseen tarvitsimme 7 kappaletta. Akun vaihtoväli oli noin 20-22 minuttia. Kokonaisuudessaan ylityslento kesti 3 tuntia ja 12 minuuttia.

Hankeen tarkoitus on näyttää kuinka pieni merialue Suomenlahti oikeasti on ja kuinka herkkä se on mm. tankkerionnettomuuksille. Ylityslennosta tuotetaan video syksyllä.

Tästä linkistä IltaSanomien juttuun ja videoon.

10.05.2017

Suomi 100 vuotta:

Valtameripurjehtija vie 100 ihmistä vesille

Meriseikkailija Kari ”Ruffe” Nurmi osallistuu  Suomi 100 -hankkeisiin kuuluvaan Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n ”Yhdessä vesille” -tapahtumaan  3. – 11. kesäkuuta. Ruffen kanssa Lauttasaaren vesille pääsee purjehdusta kokeilemaan sata kiinnostunutta. Tosin Ruffen vene poikkeaa suuresti luksuspurren mielikuvasta; se on lähes kolmen vuosikymmenen ikäinen ja vain yhdeksänmetrisenä veneenä valtameripurreksi kooltaan hyvin vaatimaton. Mutta kippari ja hänen tarinansa on kiehtova.

Täytettyään 20 vuotta nuori mies onnistui hankkimaan 9-metrisen purjeveneen, jolla lähti samantien pitkille matkapurjehduksille. Ensin Itämeri päästä päähän ja sen jälkeen Pohjois-Atlantille Färsaarille, jonne arvaamattomien olosuhteiden takia harvoin kukaan purjehtii.

Jo kokeneena, mutta vasta 23-vuotiaana hänestä tuli vuonna 1992 nuorin suomalainen Atlantin ylittänyt kippari ja seuraavana vuonna hän ylitti Atlantin uudelleen purjehtimalla veneensä kaverinsa kanssa takaisin Suomeen.

Viimeisin suuri purjehdusseikkailu, edelleen samalla 27 vuotta vanhalla veneellä, suuntautui Jäämerelle kohti pohjoista napajäätikköä ja mies onnistui kiertämään ensimmäisenä muoviveneellä arktisten Huippuvuorten ympäri. Jännittävällä matkalla jopa jääkarhu hyökkäsi retkikunnan kumiveneen kimppuun Huippuvuorten pohjoisrannikolla.

Ruffe tunnetaan myös erikoisista tempauksistaan luonnon puolesta. Niissä hän tuo ympäristöön ja Itämereen liittyviä epäkohtia esille. Vuonna 2015 hän purjehti kuuluisan tutkimusmatkailijan Thor Heyerdahlin Kon-Tiki-lautan mallin mukaan rakennetulla laiturilla Suomenlahden yli lisätäkseen tietoisuutta kasvavan laivaliikenteen tuomista riskeistä rakkaalle Itämerelleen.

Ruffe on purjehduksillaan osoittanut, että kaikki on mahdollista, kun vain uskoo asiaansa ja unelmiinsa. Hän haluaa myös innostaa ihmisiä veneilyn pariin mm. kirjoittamalla matkoistaan ja kuvaamalla niitä.

”Purjehdus on antanut minulle niin paljon. Sen kautta olen päässyt näkemään maailmaa, kokenut uskomattomia luontoelämyksiä ja saanut itseluottamusta. Toivon, että tämän kampanjan kautta voisin innostaa ihmisiä kivan harrastuksen pariin.”

Ruffen kohta 30 vuotta vanha vene purjehtii sekalaisin miehistöin  ”Yhdessä vesille” –tapahtumassa Lauttasaaressa. Hän vie sata kiinnostunutta kokeilemaan purjehdusta Helsingin edustalle. Ruffella  on kertojan lahjat ja valtava määrä eksoottisia ja jännittäviä tarinoita purjehduksiltaan, joten miehistön viihtyvyys on taattu. Tarkemmat tiedot osoitteesta www.100vesille.fi

 

Lisätiedot ja yhteydenotot

Kari ”Ruffe” Nurmi
kari.nurmi@welho.com
040-505 4412 

 

06.09.2016

Suositun ruotsalaismedian Hamnen.se:n toimittajat saapuivat mielenkiintoiselle kuvausmatkalle Suomen saaristoon kesäkuussa. Tarkoituksena oli tehdä videosarja avomeren raunoilla olevilla ulkosaarista ja majakoista. Sain kunnian ehdottaa hienoja kohteita ja esitellä niitä videoissa. Toimin vähän niinkuin kakkosjuontajana. Kuvaukset kestivät kolme päivää ja täytyy sanoa, että oli kyllä huippuhauska ja opettavainen projekti. Liikuimme saaristossa XO Boatsin 270 -veneellä, jolloin kovakaan keli ei ollut esteenä haastavien ulkoluotojen tutkimiseen ja Bengtskärin majakalle pääsyyn. Videoissa puhutaan pääosin englantia.

VIDEOSARJA:

Esittelyjakso: http://www.hamnen.se/artiklar/reportage/aventyr-i-fangslande-finska-farvatten.html

2. osa: http://www.hamnen.se/artiklar/reportage/bengtskar-minner-om-krigets-kalla-vindar.html

3. osa: http://www.hamnen.se/artiklar/reportage/kamp-mot-toppen-i-mytomspunnen-fyr.html

08.02.2016

Venemessujen ensimmäisenä viikonloppuna 13.-14.2 järjestetään Suomen Valtameripurjehtijat ry:n Arktisten vesien seminaari, jossa käsitellään mm. purjehdusta Nordenskiöldin vanavedessä. Olen seminaarin paneelissa kertomassa kokemuksistani jäisillä vesillä. Purjehdin vuonna 2013 ensimmäisenä lasikuituveneellä pohjoiselle napajäätikölle ja Huippuvuorten ympäri. Tule ihmeessä kuuntelmaan ja juttelemaan muutenkin seminaarin jälkeen. Nähdään messuilla! 

28.06.2015

Laiturilla yli Suomenlahden -hankeesta tuotettiin seurantadokumentti, joka on saanut tänään ensiesityksensä IltaSanomien ISTV:ssä. Kyseessä on kolmeosainen minidokumentti, jossa kerrotaan hankkeen eri vaiheista aluksen rakentamisesta Suomenlahden ylitykseen. Hankeen alkuvaiheessa kävimme mm. mielenkiintoisessa Kon-Tiki museossa Oslossa, jossa on yllätykseksi suomalainen museojohtaja. 

Dokkarin pääsee näkemään täältä.

Tuotanto: Munx Entertainment (2015)
www.munx.fi

 

 

01.05.2015

Jännittävä Laiturilla yli Suomenlahden -ylitys onnistui yli odotusten vaikka kelit lähtöviikolla olivat varsin sumuisat ja myrskyisät. Lähtö tapahtui Tallinnasta Vappuaattona klo 15.15. ja reilun 18 tunnin jälkeen onnistuimme ylittämään Suomenlahden reilussa 18 tunnissa. Perille Helsinkiin saavuimme ystäväni Esan kanssa Vappupäivänä klo 09.19. Viime päivien väsymys laukesi päälle ja seuraavaksi suuntasimme nukkumaan, joten Vapun juhlinta jäi tällä kertaa väliin. Tosin Vappuyö merellä oli unohtumaton.