Miehistö

Miehistön merkitystä ei voi liikaa korostaa pitkillä purjehduksilla. Se ratkaisee monesti hankkeen onnistumisen ja tekee reissusta kaiken vaivan arvoisen. On mahtavaa kokea elämyksiä niiden kanssa, jotka ovat täysillä mukana yhteisessä unelmassa ja joihin voi luottaa.

Purjehduskavereiden tärkeimpinä ominaisuuksina pidän sopeutumiskykyä, rauhallisuutta ja ongelmanratkaisutaitoa - purjehdustaidot ovat toissijaisena. Eläminen pienessä, jatkuvasti keinuvassa, veneessä on varsin hankalaa, joten epämukavuutta pitää sietää. Muiden huomioonottaminen sekä hyvän fiiliksen luominen on tärkeää.

Olen kiitollinen, että olen aina saanut hyvät ystäväni innostumaan seikkailuistani. Yksin niitä olisi vaikea toteuttaa eikä se muutenkaan olisi niin kivaa…

 

Esa Kekki (44 v.)

Esan olen tuntenut jo yli 30 vuotta ja kävimme samaa koulua. Esan kanssa joimme ensimmäiset kaljamme rantakallioilla ja haaveilimme tulevista suurista seikkailuista.
Esa oli se rohkea, joka lähti mukaani ensimmäiselle pitkälle purjehdukselle Suomesta Saksaan ja takaisin vaikka kokemusta meillä oli hyvin vähän. Olimme tuolloin vasta 21-vuotiaita...

Esa opiskeli lentämistä 90-luvun alussa Yhdysvalloissa ja on toiminut mm. lentomekaanikkona Suomessa. Armeijassa Esa sai huippukoulutuksen merenkulkuun ja toimi myös aluksen päällikkönä. Esa on rauhallinen, luotettava ja erittäin tarkka toimissaan – ja aina valmis uusiin seikkailuihin. Esan mekaanikon kyvyistä tuskin tarvitsee mainita. Esa työskentelee nykyisin Orionilla.

 

Petri ”Möö” Seljavaara (42 v.)

Petri on pitkäaikainen ystävä ja hän oli mm. mukanani purjehtimassa venettä Espanjasta Madeiran kautta Kanarian saarille vuonna 1992, jolloin valmistauduin ensimmäiselle Atlantin ylitykselle. Petri on veneillyt koko ikänsä niin purje- kuin moottoriveneilläkin ja viettää vapaa-aikaansa saaristossa.

Petri on sitkeä, luotettava ja hyväkuntoinen. Meri ja luonto merkitsee Petrille paljon ja häntä kiinnostavat haasteet niin harrastuksissa kuin työelämässäkin. Petri toimii yksityisyrittäjänä ja kehittää mobiili-laitteiden käytettävyyttä. Hän on työskennellyt myös Nokialla.

 

Mika Ervast (44 v.)

Mikan olen tuntenut jo lukioajoista. Mika oli 1992-93 mukana purjehduksella Helsingistä Kanariansaarille ja sieltä Atlantin yli Bahamalle. Pitkä reissu vain vahvisti sitä purjehduskipinää, joka Mikalla oli ollut jo pikkupojasta.

Meri ja sen antama vapauden tunne vetävät Mikaa yhä edelleen puoleensa aina kun työ mainonnansuunnittelijana antaa myöten. Nykyään Mika viettää kesänsä purjehtien etupäässä omalla veneellään, muttei epäröinyt hetkeäkään liittyä tilaisuuden tullen jälleen Ruffen miehistöön – etenkin kun Norja vuonomaisemineen oli kytenyt takaraivossa jo muutenkin.