Tervetuloa sivustolle

Vuoden matkapurjehtijaksi vuonna 2018 valittu Ruffe on kokenut valtameripurjehtija, seikkailija ja omaperäisten veneily- ja luontohankkeiden tuottaja.

Ruffe on Suomen Valtameripurjehtijat ry:n puheenjohtaja sekä on Suomen Arktisen klubin jäsen. 

Lempinimensä Ruffe sai jo kouluaikoina ja myöhemmin siitä tuli myös hänen veneensä nimi.

23-vuotiaana valtameripurjehtijaksi
Täytettyään 20 vuotta Ruffe onnistui hankkimaan pienen 9-metrisen purjeveneen, ja jätti samantien kotimaan aluevedet: ensin Itämeri päästä päähän ja sen jälkeen Pohjois-Atlantin oikukkaille vesille Färsaarille. 

Jo kokeneena, mutta vasta 23-vuotiaana hän kipparoi veneensä 1992 Suomesta Amerikaan ja seuraavana vuonna Ruffe ylitti Atlantin uudelleen purjehtimalla veneensä kaverinsa kanssa kahdestaan takaisin Suomeen. Ruffe on edelleen yksi Suomen nuorimmista Atlantin molempiin suuntiin ylittäneistä kippareista, ja nuorin pienimmällä veneellä sen tehneenä. Tuolloin ei veneessä ollut nykyajan elektroniikkaa kuten sää-faksia tai satelliitti-puhelinta. Säät piti ottaa vastaan sellaisinaan eikä kukaan näköpiirin ulkopuolella tiennyt veneen sijaintia.  Hänen purjehdushistoriansa kirjavista alkuvaiheista syntyi kirja nimeltä ”Seikkailun suolainen maku”

Ensimmäisenä muoviveneellä Huippuvuorten ympäri vuonna 2013
Viimeisin suuri seikkailu samalla 24 vuotta vanhalla veneellä, suuntautui Jäämerelle kohti pohjoista napajäätikköä ja Ruffe onnistui vuonna 2013 purjehtimaan ensimmäisenä suomalaisena muoviveneellä arktisten Huippuvuorten ympäri. Aikaisemmin ympäripurjehdus on ollut lähes mahdotonta pohjoisen kiintojääpeitteen vuoksi. Hankkeen taustalla oli huoli ilmastonmuutoksen seurauksista arktisella aluella. Jännittävällä matkalla retkikunnan kumivene jäi jääkarhun saaliiksi Huippuvuorten pohjoisrannikolla. Lue jännittävä tarina Huippuvuorten seikkailusta: http://huippuvuoret.ruffe.fi/

Konkreettisia toimia ympäristön epäkohtien esiintuomiseksi
Ruffe tunnetaan myös omaperäisistä tempauksistaan rakastamansa luonnon puolesta. Niissä hän tuo ympäristöön ja Itämereen liittyviä epäkohtia esille. Vuonna 2015 hän purjehti kuuluisan tutkimusmatkailijan Thor Heyerdahlin Kon-Tiki-lautan mallin mukaan rakennetulla laiturilla Suomenlahden yli lisätäkseen tietoisuutta kasvavan laivaliikenteen Itämerelle tuomista riskeistä. Katso hankkeen dokumenttifilmi: Laiturilla yli Suomenlahden

Ensimmäisenä suomalaisena Dronella yli Suomenlahden
Vuonna 2017 hän lennätti ensimmäisenä Drone-kuvauskopterin Suomenlahden yli. Ylilennosta tuotettiin informatiivinen videofilmi Suomenlahdesta ja sen tilasta. Katso video täältä.

Suomi100 - 100 ihmistä vesille viikossa
Kesäkuussa 2017 Ruffe osallistui Suomi100-hankkeeseen viemällä 100 ihmistä vesille ilmaiseksi yhden viikon aikana: www.100vesille.fi 
Hankkeen johdosta hänestä tuli yksi Suomi100-vapaaehtoistyön kasvoista.

Atlantin yli Itämerellä ja mikromuovinäytteitä tutkijoille
Vuonna 2018 Ruffe purjehti Atlantin yli Itämerellä. Lähes kuukauden mittaisella non-stop -avomeripurjehduksella mittariin kertyi 2700 meripeninkulmaa, mikä vastaa Atlantin ylitystä Kanarian saarilta Karibialle. Purjehdusreitti kattoi koko Itämeren lahtineen, kääntöpisteinä toimivat Kielin, Kemin ja Kotkan majakat. Matkalla kerättiin mikromuovinäytteitä Suomen Ympäristökeskukselle eri puolelta Itämerta. Atlantin yli Itämerellä -hankkeesta tuotettua suosittua videosarjaa voi käydä katsomassa Ruffen YouTube -kanavalla. Sarjaa on katsottu liki 300.000 kertaa.

Suomen suurin yhteispurjehdus
Vuonna 2019 Ruffe toteutti Suomen suurimman yhteispurjehduksen, jossa hän vei 120 vapaaehtoista ihmistä ilmaiseksi purjehtimaan koko Suomen rannikon mitalta Virolahdelta Tornioon. Yhdessä koko rannikko -nimisestä hankeesta löytyy lisätätietoja täältä. Purjehduksen aikana havainnoitiin ja dokumentoitiin mm. kelluvaa meriroskaa sekä otettiin mikromuovinäytteitä SYKElle.

Ruffe mukana EU Complete-vieraseliötutkimuksessa
Ruffe antoi vuonna 2020 veneensä pohjan vieraseliötutkimuksen käyttöön, jossa tutkitiin vieraseliöiden kiinnittymistä ja leviämistä eri pohjamaaleilla. Veneen pohjaan maalattiin viisi eri antifouling-maalia, josta kaksi oli perinteisiä myrkkymaaleja ja kolme eko-maaleja. Tutkimuksen tuloksena syntyi tietoa eri pohjmaalien toimivuudesta samassa veneessä ja samoissaa olosuhteissa. Hankkeen vetäjinä toimivat Merikotka-tutkimuskeskus ja SYKE.
Katso tästä tutkimuksen eri vaiheista tehty video

Maakravut yksin avomerelle / 2020
Voiko maakravuista tehdä yhdessä viikossa avomeripurjehtijoita. Ruffe lähti tätä selvittämään kolmen rohkea kokelaan kanssa. Katso tästä hankkeesta tehty videosarja

Ruffe on osoittanut, että kaikki on mahdollista, kun vain uskoo asiaansa ja unelmiinsa. Hän haluaa innostaa ihmisiä veneilyn ja luonnon pariin jakamalla tietoa matkoistaan ja hankkeistaan sekä tuottamalla niistä suomenkielistä videomateriaalia suositulle YouTube-kanavalleen. Ruffen veneily- ja luontohankkeet ovat saaneet laajasti näkyvyyttä myös mediassa.

Seuraa Ruffen some-kanavia:

facebook.com/seikkailunmaku/

instagram.com/kariruffenurmi/

youtube.com/user/RuffeVideo