TERVETULOA SIVUSTOLLE.


Lue ProSailin kattava juttu Ruffesta täältä. Koko digilehden pääset lukemaan klikkamalla lehden kansikuvaa.

Kari "Ruffe" Nurmi (s. 1968), helsinkiläinen valtameri- ja seikkailijapurjehtija, kirjailija sekä markkinointi- ja filmituottaja: www.munx.fi
Lempinimensä Ruffen hän sain jo kouluaikana ja myöhemmin siitä tuli myös veneen nimi.

Täytettyään 20 vuotta nuori mies onnistui hankkimaan 9-metrisen purjeveneen, jolla lähti samantien pitkille matkapurjehduksille. Ensin Itämeri päästä päähän ja sen jälkeen Pohjois-Atlantille Färsaarille, jonne arvaamattomien olosuhteiden takia harvoin kukaan purjehtii.

Ruffe on nuorin Atlantin molempiin suuntiin ylittänyt suomalainen kippari
Jo kokeneena, mutta vasta 23-vuotiaana hänestä tuli vuonna 1992 nuorin suomalainen, pienimmillä veneellä, Atlantin ylittänyt kippari ja seuraavana vuonna hän ylitti Atlantin uudelleen purjehtimalla veneensä kaverinsa kanssa takaisin Suomeen.

Ensimmäisenä Huippuvuorten ympäri muoviveneellä
Viimeisin suuri purjehdusseikkailu, edelleen samalla 27 vuotta vanhalla veneellä, suuntautui Jäämerelle kohti pohjoista napajäätikköä ja Ruffe onnistui kiertämään ensimmäisenä muoviveneellä arktisten Huippuvuorten ympäri. Hankkeen tarkoituksena oli osoittaa ilmastonmuutoksen seurauksia napa-alueilla. Jännittävällä matkalla jopa jääkarhu hyökkäsi retkikunnan kumiveneen kimppuun Huippuvuorten pohjoisrannikolla.

Seikkailuja luonnon puolesta
Ruffe tunnetaan myös erikoisista tempauksistaan luonnon puolesta. Niissä hän tuo ympäristöön ja Itämereen liittyviä epäkohtia esille. Vuonna 2015 hän purjehti kuuluisan tutkimusmatkailijan Thor Heyerdahlin Kon-Tiki-lautan mallin mukaan rakennetulla laiturilla Suomenlahden yli lisätäkseen tietoisuutta kasvavan laivaliikenteen tuomista riskeistä rakkaalle Itämerelleen. Viimeisimpänä erikoishankkeena Ruffe lensi heinäkuussa 2017 ensimmäisenä dronella Suomenlahden yli ja kuvasi ylityksen. Tarkoituksena tehdä ylilennosta info-video, jossa kerrotaan tietoa Suomenlahdesta.

Suomi 100
Kesäkuussa 2017 Ruffe osallistui Suomi100-hankkeeseen viemällä 100 ihmistä vesille ilmaiseksi yhden viikon aikana: www.100vesille.fi 
Hankkeen johdosta hänestä tuli yksi Suomi100-vapaaehtoistyön kasvoista.

Ruffe on purjehduksillaan ja toimillaan osoittanut, että kaikki on mahdollista, kun vain uskoo asiaansa ja unelmiinsa. Hän haluaa myös innostaa ihmisiä veneilyn ja luonnon pariin mm. kirjoittamalla matkoistaan ja kuvaamalla niitä.

Seikkailun suolainen maku -kirja

Ruffen purjehdusseikkailuistani julkaistiin kirja lokakuussa 2009. Kirjan nimi on Seikkailun suolainen maku ja sen kustansi Minerva Kustannus. Mukana kirjaa tekemässä ja toimittamassa oli Vene-lehden pitkäaikainen päätoimittaja Matti Murto, joka kirjoitti tapahtumat julkaisukuntoon ja toi järkkymättömän ammattitaitonsa hankkeeseen. KIrja on innostava seikkailu- ja matkakertomus, josta ei myöskään kommelluksia puutu. Kirja kaikille matkapurjehtijoille ja seikkailunnälkäisille.

 

Terveisin,

Kari "Ruffe" Nurmi
seikkailijapurjehtija