VIDEOITA RUFFEN ATLANTIN YLITYKSILTÄ 1992-1993

 

Ruffe ruorissa upeassa kelissä antamassa tilannekatsausta yön tapahtumista Pohjois-Atlantilla. Vuorokausi aiemmin sattui ylityksen pahin tilanne, jossa veneen ohjausjärjestelmä rikkoutui. Se saatiin kuitenkin kovasta kelistä huolimatta korjattua ja matka pääsi jatkumaan normaalisti. Ohjauksen ongelmat valtamerellä ovat kriittisiä, sillä yleensä purjehtiminen vaikeutuu sen jälkeen niin merkittävästi, että matka-aika perille voi moninkertaistua.

 

Yli 20 metrinen sillivalas nousi pintaan kymmenen metrin päässä veneestä keskellä Pohjois-Atlanttia muutaman sadan mailin päässä Azoreilta. Sillivalas on erittäin nopea uimari ja painaa helposti 40 tonnia. Näin lähellä liikkuva valas on todellinen vaaratekijä purjeveneelle, sillä pienikin tönäisy vaurioittaisi venettä. Ruffessa on punaiseksi maalattu pohja, jotta valaat eivät erehtyisi luulemaan sitä laji- tai parittelukumppaniksi. 

 

Pesulla veneen perässä rauhallisessa kelissä. Valtamerellä peseydyimme ainoastaan merivedellä. Tankissa oleva makeavesi (80 litraa) on ainoastaan varattu ruuan laittoon. Kovemmalla kelillä homma hoituu istuinkaukalossa, joka on turvallisempi paikka. Peseytyminen on muutenkin juhlahetki koska joka päivä siihen ei, kelistä johtuen, ollut mahdollisuutta. Autopilotti hoitaa ohjaamisen kevyessä tuulessa.

 

Bermuda jää taakse ja edessä on ylityksen vaikein osuus. Matkaa Bermudalta Azoreille on noin kaksi viikkoa eli vajaat 2.000 mailia.

 

Normaali purjehduskeli Pohjois-Atlantilla, Bermudan ja Azorien välissä. Tuulta noin 15-18 m/s ja veneen vauhti lähes jatkuvasti 7-9 solmun välissä. Matalapainerintamat, jotka liikkuvat lännestä itään, antoivat meille lähes jatkuvat ukkosmyrskytuulet ja erittäin kovat sateet. 

 

Jyri "Ipa" Seljavaara ruorissa tavanomaisissa olosuhteissa Pohjois-Atlantilla. Länsituuli noin 15 m/s ja aallokko 3-4 metriä. Hyvä purjehduskeli! Tässä tilanteessa iso aalto kallisti venettä äkisti, jolloin Ipa menetti hetkeksi veneen hallinnan. Vastaavia tilanteita tapahtui aina silloin tällöin ja monesti vielä yöllä, jolloin aaltoja oli lähes mahdotonta nähdä.

 

Paikallinen lintu jäi nokastaan kiinni pinnalla pomppivaan syöttiin. Lintu irrotettiin lopulta paksuilla kumikäsineillä koukusta ja päästettiin vapaaksi. Sijainti noin 1.000 mailia Azoreilta Englantiin.

 

Ylitys päättynyt onnellisesti Guernseylle, Englannin kanaalissa sijaitsevalle saarelle (Kanaalisaaret).