Lähtötunnelmissa Lauttasaaressa

Magdalena Fjord

Kaksi päivää asennustöitä vielä edessä ja sitten köydet irtoaa Lauttasaaren Maritimin laiturista,jonne vene siirrettiin loppuvalmisteluja varten. Olemme tehneet pitkiä päiviä, jotta vene olisi täydessä iskukunnossa perjantaina 21.6. Lähtöpäiväkin siirtyi päivällä eteenpäin, sillä valmistelussa on mennyt oletettua enemmän aikaa.

Nyt on kuitenkin elektroniikka paikallaan ja laitteet toimivat. Täytyy sanoa, että uusi B&G:n systeemi vaikuttaa aika makeelta. Tutkan asensin nyt ensimmäistä kertaa veneeseen, sillä Norjassa ja varsinkin Huippuvuorilla sumu on varsin yleinen seuralainen. Myös AIS-järjestelmä on asennettu eli näen suoraan näytöstä ympärillä olevat alukset ja ne näkevät meidät. Oivallinen turvatekijä merellä, jossa laivaliikenne kasvaa jatkuvasti. Uudet Tritonin ulkonäytöt ovat selkeät ja niihin voi sitten tuoda vaikka mitä tietoa järjestelmästä. Minulla niitä on kaksi vierekkäin. Toiseen näyttöön esim. tuuli, nopeus ja syvyystiedot ja toiseen suuntatiedot kohteeseen plotterista. Matkalla sitten näkee miten laitteet todella toimivat.

Edessä on vielä Raymarinen autopilotin ja uusien akkujen asennus. Vessassa on ollut jotain häikkää, joten tämä "miellyttävä" tarkistus pitää vielä hoitaa. Uusien WB-sailsin purjeiden (Atlantti-varustus) myötä isopurje ei enää mahtunutkaan puomipeitteet sisään, joten sitä piti suurentaa ja se hoitui purjeneulomon toimesta vaikka aikataulu oli erittäin tiukka.

IltaSanomat ja Rita Tainola kävivät tiistaina 18.6. haastattelemassa ja kuvaamassa. Myös lyhyt videohaastattelu tehtiin heidän nettisaitille. Tuotan muuten matkalta videomatskua IS TV:seen, joten sieltäkin pääsee seuraamaan meidän matkaa kohti napajäätikköä.

Kamerat matkalle hoituivat Sonyn kautta ja aikamoinen setti meille tuleekin. Täyden kennon a-99 järkkäri ja NEX-900 videokamera sekä parit Action Camit. Sopivat objektiivit tietenkin matkaan. Ne sopivat kumpaakin kameraan sekä järkkäriin että videokameraan.

Vielä siis pari päivää hommia edessä ja sitten matka alkaa.

Hyvää Juhannusta kaikille!

Molentum Oy