Kirja

Magdalena Fjord

Seikkailun suolainen maku

Kirja

Kari "Ruffe" Nurmen uskomattomat purjehdukset

Nuori kippari, pieni purjevene ja suuri valtameri

Vaikuttava kirja kertoo yhden Suomen nuorimman valtameripurjehtijan Kari "Ruffe" Nurmen huimista matkoista maailman merillä. Ruffella oli lapsesta saakka valtava palo purjehtimiseen ja seikkailuihin. Parikymppisenä unelmat alkoivat toteutua ja ensimmäinen pitkä purjehdus suuntautui Suomesta Saksan Kieliin. Seuraavaksi matka vei pohjois-Atlantin reunoja pitkin Färsaarten petollisille vesille. Kokemuksen myötä reissut pitenivät ja haasteet kasvoivat; Atlantin yli Bahamasaarille ja Amerikkaan ja sieltä takaisin yli myrskyisän Pohjois-Atlantin takaisin Suomeen.

Ruffe antautui matkoillaan moniin todellisiin vaaroihin; purjehduksen olisi voinut katkaista odottamaton öinen jättiläisaalto, päiväkausien myrsky tai viikkojen pituinen tyven. Valtamerien kutsu kuitenkin voitti; veneensä kannella nuori purjehtija tunsi olevansa vapaa.

Ruffen unelma oli purjehtia isoilla merillä suuren luonnon keskellä, kokea jännittäviä seikkailuita ja nähdä maailmaa. Tätä unelmaa ei himmentänyt kokemuksen puute tai pieni vene. Innostava ja rampseä kirja kaikille seikkailunhaluisille ja matkapurjehduksesta kiinnostuneille.

Kirjassa on 200 sivua ja sitä on kuvitetttu yli 70 värikuvalla. Kirja julkaistiin lokakuussa 2009 Helsingin Kirjamessuilla.

Kirja on LOPPUUNMYYTY, mutta sen saattaa löytää kirjastosta.

KIRJOITTAJAT

Kari ”Ruffe” Nurmi on helsinkiläinen meriseikkailija ja tuottaja.

Matti Murto on entinen Vene-lehden päätoimittaja. Hän on julkaissut aiemmin mm. teokset Moottoriveneilijän käsikirja, Veneilijän perustieto ja Solmut ja köysityö.

Molentum Oy