Maakravut yksin avomerelle alkaa

Magdalena Fjord

Maakravut yksin avomerelle

Hanke etenee koronan aiheuttamista haasteista huolimatta

Alun perin tälle keväälle suunnitellussa Maakravut yksin avomerelle -hankkeessa Ruffen tarkoituksena on kouluttaa täysistä maakravuista avomeripurjehtijoita, jotka purjehtivat itsenäisesti Ruffen veneellä Helsingistä Tallinnaan.

Valtakunnan rajat ylittävän hankkeen aikataulua on jouduttu siirtämään koronapandemian aiheuttamien matkustusrajoitusten takia. Ruffen mukaan tavoitteena on kuitenkin järjestää viikon koulutusjakso mahdollisimman pian, ja siirtää itse Suomenlahden ylitys kesäkuulle tai jopa elokuulle sen mukaan, miten tilanne kehittyy.

Mukaan pääsevät maakravut valitaan toukokuun alkupäivinä.

”Mukaan on hakenut yli 60 maakrapua. Se on iso määrä ottaen huomioon, että osallistuminen vaatii yli viikon täysipäiväistä sitoutumista harjoitteluun ja koulutuksiin,” Ruffe toteaa.

Seuraa hanketta

Hankkeen etenemistä voi seurata Ruffen some-kanavista, joista Facebook on se, jossa tapahtuu eniten. Myös Ruffen Instagram- ja Youtube-kanavat kannattaa ottaa seurantaan: kariruffenurmi

Hankkeesta tuotetaan myös videosarja, jonka myötä kaikki halukkaat pääsevät mukaan seikkailuun ja oppimaan maakrapujen kanssa. Ruffen Youtube-kanava löytyy täältä.

Molentum Oy