Ruffe MTV3:n kymppiuutisten loppukevennyksessä

Magdalena Fjord

Sain muutama päivä sitten yhteydenoton Mika Tommolalta. Hän on se veikeä toimittaja, joka tekee niitä hauskoja loppukevennyksiä Maikkarin kumppiuutisiin. Hän oli kuullut mun Suomenlahden yli lasten jollalla -tempauksesta ja kiinnostui aiheesta. Olin ihan ällikällä lyöty! Että siis mä vai ja loppukevennykseen? Kuinkas paljon siellä olikaan niitä katsojia uutisissa? 700.000-800.000, huh huh... No mutta mikäs siinä ajattelin, ja alkoi samalla puntti tutista. Sovittiin, että seuraavan kerran, kun menen treenaamaan niin Tommola & co tulisi vähän kuvailemaan ja jututtamaan. Paikkana olisi Lauttasaari ja päiväksi lyötiin lukkoon sunnuntai 6.4. klo 10.00.

Lähes minuutilleen olivat Sir Tommola ja kaksi kameramiestä Lauttasaaren HSK:n portin edessä odottamassa ja minä jännittyneenä ottamassa heitä vastaan. Sää oli sateinen ja tuulta - aika vähän. No niillä mennään mitä annetaan. Toinen kameramiehistä olisi kuvannut helikopterikameralla (DJI Phantom 2) mutta se ei sateesta johtuen onnistunut - valitettavasti. Laitoin optarin kuntoon, Stormforcen pelastuspuvun päälle ja eikun merelle. Kaverini Esa ajoi Tommolan ja kameramiehen kanssa moottoriveneellä perässä. Optarin vauhti ei päätä huimannut, joten haastis tehtiin vähän satama-aukon jälkeen. Tommola roikkui keulassa mikki kädessä ja kyseli kysymyksiä pikavauhdilla. MInä siinä hänen alapuolellaan optarin sisällä. Vähintäänkin haastava mutta ilmeisen näyttävä asento. Tommola kyseli rennolla otteella ja minä yritin sönkätä jotain vastaukseksi. Saas nähdä mitähän sitä taas tuli sanottua...?

Lopuksi näytin vielä miten helposti optari kaatuu, kun päällä on 100 kiloinen kaveri, ja miten sen saa nostettua takaisin ylös. Siinä yhteydessä tapahtuikin sitten vähän ikävämpi juttu. Mulla on vasen olkapää löystynyt ja lähtenyt useita kertaa paikoiltaan, viimeksi noin vuosi sitten muutama kuukausi ennen Huippuvuorten ympäripurjehdusta. No nyt se sitten lähti taas, rusahduksen kera. Käsi hellänä nousin moottoriveneeseen ja aloin vetämään sitä paikoilleen. Hyvä keino paikalleen saamisessa on ottaa jotain raskasta loukkantuneeseen käteen ja nostaa painoa käsi suorana ja ihan rentona. Nyt käytin 20-litran polttoainekanisteria. Vähän kuului rutinaa olkapäästä, kun nostelin kanisteria mutta ihan ei mennyt käsi vielä paikoilleen. Seuraavaksi menin moottoriveneen laidalle makaamaan vatsalleni ja laitoin kipeän käden roikkumaan laidan yli. Tällä tavalla olin kerran aiemminkin saanut olkapään takaisin. Ja kappas vaan, sinne se muljahti omalla painollaan takaisin koloonsa. No eipä siinä muuta sitten, kuin Buranaa poskeen ja takaisin jollaan tyhjentämään sitä vedestä, jota oli tietenkin paljon kaatumisen jäljiltä. Olipa taas hyvä muistutus siitä, kuinka helposti löysä olkapää lähtee irti, kun asento ja liike on väärä.

Tuuli oli lähes loppunut, ja Esa hinasi jollan rantaan. Juteltiin vielä hetki laiturilla ja siitä Tommola & kameramies jatkoivat eteenpäin uusiin juttuihin. Me laitettiin optari kuntoon ja ei kun syömään Ukko Munkiin. Kiva päivä mutta toi käsijuttu olisi saanut jäädä tapahtumatta.

Ai niin, loppukevennys tulee siis Maikkarin kymppiuutisten lopussa huomenna 7.4. Ja kyllä - jännittää!

Terkuin,
Ruffe

Katso loppukevennys

Molentum Oy